Dag 3, start-up day
Door: Sylvia Bos
Blijf op de hoogte en volg Sylvia
13 November 2017 | Canada, Toronto
Om 8 uur in de bus richting Niagara Falls. De trouwe lezer weet dat ik daar al eerder geweest ben, maar het leek me ook wel leuk om the falls eens in de herfst te zien.
De busreiziger was goed te doen, binnen anderhalf uur waren we op de plaats van bestemming. Als echte toeristen werden we bij de Horseshoe uit de bus gesmeten en moesten we onze weg. Maar zien te vinden. Eerst maar eens wat foto's en filmpjes maken.
Het eerste filmpje dat ik maakte was gelijk een schot in de roos.
De link naar het filmpje: https://youtu.be/RzOV_lRK1xA
Ook prachtige foto's gemaakt.
Natuurlijk zijn we the maid of the mist gaan doen. Poncho's aan en gaan met die banaan....
Het was echt weer super gaaf, beetje jammer was wel dat ik helemaal doorweekt was. De ijspegels hingen niet alleen aan wal....
Gelukkig mochten we daarna snel lunchen in het Sheraton, waar we een prachtig uitzicht over de watervallen hadden. De lunch was wel echt fenomenaal. Grote stukken worteltaart, heerlijke salades. Met recht een snoepreisje :)
Daarna weer snel de bus in om naar Niagara on the lake te gaan. Bij het uitstappen van de bus waanden we ons op een filmset. Zulke leuke pandjes, en natuurlijk lekker toeristisch.
Eerst even staan kijken bij een Tesla. Tiago vroeg aan die man of hij even een demonstratie wilde geven. De auto begon er van te dansen. Even een filmpje voor paps gemaakt.
Daarna alvast kerstinkopen gedaan. Het gekke is wel dat als we ergens in een winkel staan iedereen van onze groep zeeziek wordt. We staan af en toe te tollen op onze benen. Is het een slechte fundering, de jetlag, of hebben ze hier last van chronische (of Groningse) aardbevingen? Het is echt bizar.
Daarna moest er natuurlijk wel even wijn geproefd worden. We zijn tenslotte in het walhalla van de ice-wine. En aangezien een flesje wijn hier zo $80 dollar kost, hebben we voor $10 dollar maar even 3 glaasjes uitgeprobeerd.
Tiago en ik hebben als echte connaisseurs die wijn staan weg tanken. Best lekker!
Op de terugreis nog even dropjes in de bus gegeten en daarna moesten we (en dat nota bene in het weekend!) nog even aan het werk. De dag voor morgen voorbereiden.
Wat wil je leren van de schoolbezoeken? Maak een kijkwijzer, wat zijn je leervragen.
Voordat jullie denken dat we op vakantie zijn, het is en blijft natuurlijk wel een studiereis.....
Na het harde werken nog even een klein hapje eten bij de meest depressieve McDonalds van heel Noord-Amerika. We vermoedden dat de nationale zwervers assosiatie hier gehuisvest was. Wat een opvallende verschijningen, De ene schreeuwt nog harder dan de andere en de nationale bouwvakkersdecolete verkiezing vond spontaan ter plekke plaats. Kortom veel gelachen. Morgen krijgen we de tijd en ruimte om uit te slapen. Al zal daar wel niets van terecht komen. Dus heb ik om 7 uur met Ally een zwembad staan.
Dan wordt het nu wel zo zoetjes aan tijd om mijn bed op te zoeken (en dat kan lang duren want de kamer is grooooooot)
Maar ik sluit niet af voordat ik de link geplaatst heb van de volg van Tiago..... Een kleine impressie: https://youtu.be/LDhMDq5Mej8
13 November 2017 - 07:25
Suzanne:
Leuk dat je iedere dag een update geeft! Veel plezier vandaag weer!
Liefs, Suzanne -
13 November 2017 - 09:42
Hans:
Het is wel afzien dat studiereisje van jullie.... -
13 November 2017 - 09:43
Mam:
Wat schrijft je weer gezellig Sylvia.
We kijkers er echt naar uit.Groetjes pap en mam -
13 November 2017 - 12:35
Tini En Nico:
We sluiten ons aan bij je moeder. Wij genieten ook van je verhalen.
In je volgende leven is reisleider wel wat voor je met korte of lange ij mag je zelf weten.
hahahaha. veel STUDIE plezier -
13 November 2017 - 15:40
Maartje:
Wat leuk om te kunnen lezen wat jullie aan het doen zijn! Veel plezier! -
13 November 2017 - 22:12
Marije Oomens:
Hi Sylvia, zo te lezen is het top! Geniet van je grote kamer, lekker ontbijt en de mooie dingen die er te zien/doen zijn. Een super studiereis, liefs Marije